10.6.16

HRASTOVAČKA GORA

Hrastovačka gora je gora koja je sjeverozapadni izdanak Zrinske gore od koje je odvojen dolinom rijeke Petrinjčice, obuhvaća najveći dio Grada Petrinje. Njezin najviši vrh je Cepeliš (415 m) iznad sela Hrastovica. Na vrhu gore nalazi se planinarski dom.
Sama Gora stanište je brojne divljači, a poznata je po brojnim okaminama školjki, koralja, algi, ježinaca, odnosno životnjskog svijeta nekadašnjeg Panonskog mora.
Sama Gora obiluje prelijepim planinarskim stazama koje su posjećene u svim godišnjim dobima.
Od centra Siska udaljena je oko 25 km i pruža prelijepi bijeg od svakodnevnice.
Terensko trčanje je sport koji kombiniram sa ostalim sportovima kojima se bavim, jer pruža aktiviranje različitih grupa mišića koje možda u mojim primarnim sportovima nisu toliku angažirani.
Dana 9. 6. 2016. godine proveo sam sa svojim prijateljem Golubom na jednom takvom trčanju gdje smo pretrčali preko 11 km.


POGLED SA VIDIKOVCA



TRENKANJE PO HRASTOVICI

GOLUB I JA

PROFIL TRČANJA

FRIDA ZVANA MILA


Ovo je Pas kojeg je posvojila moja susjeda Sunčana Eberl.  Frida je njezino ime. Ja je zovem Mila. U stvari, ovo je Anđeo. Toliko pitomog psa nisam u životu vidio. Fridu ili Milu prije posvojenja su toliko zlostavljali da sva ljubav koju joj pružamo na našem Brdu, sva draganja, igra nisu dovoljna da joj vrati vjeru da ima dobrih ljudi. Frida ili Mila mi te volimo. Dobro došla u naše živote koji su sada s tobom ljepši.