Naš boravak u Indianapolisu završio je pa je vrijeme za odlazak na drugu lokaciju na našoj američkoj turneji, a to je Chicago. Na putu za Chicago svratili smo u jednu zalogajnicu, a za koji sam "preporuku" dobio od svog "prike" Anthony-a Bourdaina. Naime, kada je radio svoju reportažu o "street food" u Chicagu bio je u zalogajnici koji se zove "Calumet fisheries". Gledajuću tu epizodu, a posebno dio koji se odnosi na navedenu zalogajnicu dobio sam želju istu posjetiti kada prvi put idem za Chicago.
Naime, ne radi se o nikakvom fancy restoranu sa Michelinovim zvijezdama, već se radi o običnoj zalogajnici uz južnom Chicagu koja nema stolove, nema WC-a već se hrana jede na haubi automobila. Zalogajnica je otvorena 1948. godine i od tada do danas je u suvlasništvu dvoje obitelji Kotlick i Toll. Pripremajući se za posjetu navedenoj zalogajnici stupio sam u vezu sa jednim od vlasnika i kada sam mu rekao da dolazim uskoro iz Hrvatske isti je bio oduševljen, jer se upravo vratio sa godišnjeg odmora koji je proveo u RH. Naravno, u daljnjoj komunikaciji spomenuo je Plitvička jezera i šljivovicu.
Ono što je posebnost navedene zalogajnice je da ona pripravlja dimljenu ribu koja se dimi u pušnicama koji su tamo od samog početka rada zalogajnice.
Ukratko, da ne duljim kažu da slike govore više od riječi pa barem da malo prenesem atmosferu.