6.8.16

AMERIKA 2016 - Calumet Fisheries





                                                                                                     







Naš boravak u Indianapolisu završio je pa je vrijeme za odlazak na drugu lokaciju na našoj američkoj turneji, a to je Chicago. Na putu za Chicago svratili smo u jednu zalogajnicu, a za koji sam "preporuku" dobio od svog "prike" Anthony-a Bourdaina. Naime, kada je radio svoju reportažu o "street food" u Chicagu bio je u zalogajnici koji se zove "Calumet fisheries". Gledajuću tu epizodu, a posebno dio koji se odnosi na navedenu zalogajnicu dobio sam želju istu posjetiti kada prvi put idem za Chicago.
Naime, ne radi se o nikakvom fancy restoranu sa Michelinovim zvijezdama, već se radi o običnoj zalogajnici uz južnom Chicagu koja nema stolove, nema WC-a već se hrana jede na haubi automobila. Zalogajnica je otvorena 1948. godine i od tada do danas je u suvlasništvu dvoje obitelji Kotlick i Toll. Pripremajući se za posjetu navedenoj zalogajnici stupio sam u vezu sa jednim od vlasnika i kada sam mu rekao da dolazim uskoro iz Hrvatske isti je bio oduševljen, jer se upravo vratio sa godišnjeg odmora koji je proveo u RH. Naravno, u daljnjoj komunikaciji spomenuo je Plitvička jezera i šljivovicu. 
Ono što je posebnost navedene zalogajnice je da ona pripravlja dimljenu ribu koja se dimi u pušnicama koji su tamo od samog početka rada zalogajnice.
Ukratko, da ne duljim kažu da slike govore više od riječi pa barem da malo prenesem atmosferu. 



































                                                                                                                                                                                                                                                                                               Što se tiče klope......mmmmmm..... fantastično i svatko tko će imati prilike doći u životu u Chicago mora ovu zalogajnicu posjetiti (obavezno probati dimljenog lososa sa češnjakom i paprom)