18.9.16

STAND UP PADDLE

Još kao klinac bio sam opčinjen morem, oceanom, valovima. Svoju opčinjenost "hranio" sam gledajući filmove kao npr. "Dan velikih valova" i slušajući glazbu The Beach Boysa. Zamišljao sam kakav je to osjećaj kada staneš na dasku i "zajašiš" val. Ta opčinjenost drži me i danas. SUP sam probao prošle godine zajedno sa Barbarom i odmah smo se oduševili. Putovati daskom uz obalu i pri tome razgovarati, a sve uz fizičku aktivnost je fantastična stvar. Prilikom stajanja na dasci svaki dio tijela je pod opterećenjem i sat  vremena na dasci sigurno zamjenjuju nekoliko sati klasičnih vježbi. Jedna od ideja je bila kupiti si daske i zajednički provoditi više vremena na vodi, a pogotovo kada sam dao obećanje da ću neke svoje aktivnosti smanjiti na neku normalniju mjeru.
SUP-om sam došao u priliku ostvariti i svoju djetinju opčinjenost "jahanjem" valova. Prije nekoliko tjedana postali smo vlasnici svaki svog SUP-a (Redpaddleco). Prvo zajedničko krstarenje bilo je po meni izuzetno lijepoj i magičnoj rijeci Krki u predivnom Skradinu. Vjerujem da će još biti postova na ovu temu, ali čim sam došao u Sisak pala mi je na pamet ideja da SUP-om proveslam od Petrinje do Siska i tako budem vjerojatno prvi Sisčanin koji je to učinio.
U petak 16. 9. 2016. godine odlučio sam iskoristiti možda zadnje dane ljeta i otisnuo sam se rijekom Kupom iz Petrinje prema Sisku.
Put je trajao 3,30 min i za to vrijeme prošao sam 19,5  km. 
Postoje ljudi koji neki "uspjeh" u životu mjere automobilima, satovima, kućama, motorima ili buteljama vina.
Možda sam i ja sam nekada bio takav, ali kroz godine neki životni prioriteti se promijene, neke stvari postanu nebitne, a neke izuzetno bitne.
Danas za mene najveće bogatstvo je imati vrijeme za obavljanje nekih stvari koje me čine sretnime ili kako bi moji klinci rekli "YOLO" (You only live once).
Toga se držim u životu i biti na rijeci sam, gledati ispod daske život koji prolazi (ribe, travu, i dr.) je neprocijenjivo. Osluškivati zvukove koje dolaze oko rijeke, a koji su prekidani ritmičnim ulaskom vesla u vodu je za mene osjećaj koji je teško nadmašiti.
Ništa se ne može mjeriti sa tim osjećajem i u potpunosti razumijem ljude koji su posvećeni jednoj stvari ili aktivnosti.
Moj "problem" je što se meni po glavi vrzmaju razne stvari, a koje će biti i predmet nekih drugih priča.
Uglavnom da ne dužim:

PETRINJA - SISAK SUP-OM - PREGLED STAZE