20.3.17

#3 ZAGREBAČKI PROLJETNI POLUMARATON

Zacrtani plan od jednog polumaratona mjesečno se polako ostvaruje, jer sam 19. 3. 2017. godine trčao svoj treći ovogodišnji polumaraton. Staza mi je poznata, jer sam i 2016. godine trčao isti polumaraton, ali daleko brže nego ovogodišnji (vrijeme 2016. godine 1:35 h). Start utrke obilježio je relativno jak vjetar i temperatura zraka oko 10 stupnjeva, ali što je vrijeme više prolazilo to mi je bilo ugodnije trčati. Plan sa trenerom je bio da trčim u pulsu 130, ali na žalost to nisam ostvario već su me adrenalin i brojni trkači "povukli" tako da sam polumaraton otrčao u pulsu 150 i prosječnim tempom 5:09 min/km, a što je u konačnici značilo da sam polumaraton otrčao sa 1:45.25 h. Ovo vrijeme je ok, ako uzmem u obzir da sam dan ranije odradio 90 km bicikla (Jazvenik-Glina-Greda-Jazvenik).
Posebnost ove trke je što su na njoj startali i dečki iz Siska koji su prvi put trčali zvaničnu trku te moram priznati da sam se osjećao doista veseo tijekom utrke gledajući ih kakvim žarom trče svoj prvi polumaraton. "Sisačka divlja trkačka liga" uzima sve više maha i sve više ligaša se odlučuje okušati u trčanju na 21 km, a što me čini posebno veselim, jer je ideja o organiziranom sisačkom trčanju zaživjela i svakim danom ima sve više poklonika.
Za mene nema odmora, jer ovom trkom počinje moj "crni" tjedan priprema koji završava u nedjelju još jednim polumaratonom.

GARMIN - PROFIL TRKE