31.12.17

#Festive500 by RAPHA




Kada je Matija Luka u osmom mjesecu ove godine otišao na studij u Ameriku doznao sam o biciklističkom izazovu pod nazivom #Festive500. Ovaj biciklistički izazov organizira svake godine moj omiljeni biciklistički, ali i lifestyle brand «Rapha». Cilj izazova je u periodu od 24. 12. do 31. 12.  odvesti najmanje 500 km, ali isključivo u prirodi. Pored ovog biciklističkog izazova paralelno sam sudjelovao i u drugom izazovu, a to je «Stomp the Pedal» gdje je cilj također u istom periodu odvesti 500 km, ali ovdje nije bitno da li je to u prirodi ili na trenažeru.
Ovaj izazov nema pobjednika, a niti se računa tko prvi odradi izazov već je bitno prijeći ovu udaljenost u gore navedenom periodu.
Naravno, da ima vozača koji su odvezli ovih 500 km u dan ili dva, ali meni je to bilo nebitno, jer ja tvrdim da je nekada «put lijepši od cilja».
Iako bi neki rekli «pa šta je to 500 km u 8 dana», moram priznati da je ovo bilo dosta zahtjevan izazov i tražio je maksimalnu posvećenost i odricanje.
Naime, kako sam u navedenom periodu normalno radio i kako sam želio što više vremena provesti sa obitelji, a tim više što je Matija samo 10 dana bio na zimskim praznicima u Hrvatskoj to je trebalo pomno organizirati svaki dan i «ukrasti» nekoliko sati da odradim izazov.
Ako se uzme u obzir da dan prestaje negdje oko 16,30 sati onda mi baš nije preostajalo puno vremena za vožnju. Obično sam vozio u poslijepodnevnim satima – poslije ručka kada su moji otišli na popodnevni odmor.
Tijekom ovih 505 km koliko sam odvezao u 7 dana na vožnji pratilo me je sunce, izuzetno jaki vjetar da sam skoro u jednom navratu i pao sa bicikla od udara vjetra, kiša, a hladnoća je bila sastavni dio «programa» na koji sam se navikao i koja mi nakon određenog vremena nije predstavljala nekakav problem. Naravno, da je tu bila bitna i oprema u kojom sa vozio, a to je uglavnom zimska "Rapha" kolekcija. 
Bilo je predivno ovo vrijeme vožnje provesti sam sa sobom, u miru i tišini i u mislima putovati po lijepim događajima koji su mi se dogodili tijekom ove predivne godine.
Ja sam zahvalan «Raphi» što je pokrenula ovaj predivan izazov i sigurno je da ću i slijedeće godine učestvovati na njemu, jer ovaj izazov «brusi» karakter i traži od učesnika maksimalnu posvećenost cilju, odricanje, motiviranost, ali i ljubav prema onome što se radi.
Naravno, tijekom ovog perioda određeni dio tereta podnijela je i moja obitelj koja je preuzela neke moje popodnevne obveze na sebe kako bih mogao biti maksimalno skoncentriran na ostvarenje zacrtanog cilja, a to je odvesti najmanje 500 km i na tome im puno hvala.

I za kraj, kako sam ja sportaš ne mogu, a da ne  kažem, da je u trenutku pisanja ovog bloga na izazovu sudjelovalo 82.471 natjecatelj, a da sam ja završio izazov za 7 dana i trenutno se nalazim na 8.776 mjestu.
Hvala svima koji su me pratili na ovom putu !