16.11.16

"WE WILL LEAVE NO MAN LEFT BEHIND"



Mnogi me moji prijatelji, poznanici znaju zaustaviti na cesti i pitati: "Kako je Matija?". Neki to pitanje postavljaju zato što su iskreno zainteresirani, a neki ga postave samo da bi eventualno čuli da nije ok. Međutim, sustav školovanja koji prolazi Matija je takav da ne može ništa biti loše. Ništa se ne prepušta slučaju, nema improvizacije. Sve je fantastično posloženo i organizirano i tvoje je samo da se prepustiš i da radiš ono što trebaš: "učiti i plivati".

Teška su to odricanja koja ne može svatko proći, ali nagrada koju ta odricanja daju nemjerljiva su sa bilo čime. Svakodnevno dizanje u 4.30 sati i odlazak na bazen u 5 te trening do 8, a poslije toga fakultetske obveze negdje do 13 sati,a poslije toga ručak, kratak odmor i ponovno trening te učenje ne daju prilike za bilo čime drugime. Sve je to dobro organizirano i kontrolirano. Ono slobodno vrijeme koje ima koristi za druženje sa prijateljima iz cijelog svijeta i putovanjima kako po Americi tako i po Canadi.
Nema propuštanja treninga, nema markiranja sa nastave. Treneri vode brigu oko toga i kao jedna od super stvari imaju grupu "Goooood morning" u kojoj treneri obaviještavaju plivače da je vrijeme za odlazak na trening uz moto marinaca:
"WE WILL LEAVE NO MAN LEFT BEHIND."

Čuda moderne tehnike danas su takva da ponekad imamo osjećaj da smo i mi sa njime tamo. Vijest se širi kao požar i odmah doznajemo sve informacije.
Kako to obično biva lijepe stvari dogode se neplanirano i neočekivano. Tako je sa informacijom koju smo dobili od Matije, a koja kaže da je Matija pored još 9 plivača ovaj tjedan proglašen plivačem tjedna svoje Federacije pored jedne od najboljih, ako ne i najbolje plivačice svijeta Katie Ledecky. Ovo je veliko priznanje za Matiju, ali i veliki ponos za mene i našu obitelj.
I zato Mate još jednom BRAVO I SVAKA ČAST !!!