9.2.23

1/2023


Prošlo je mjesec dana od mojeg zadnjeg bloga i odlučio sam svaki mjesec pisati o napredku ili nazadku u procesu treniranja kao i u odnosu na neke novogodišnje odluke koje sam u prethodnom blogu si zadao za 2023. godine.

Pa krenimo redom…

Biciklizam

Jedna od novogodišnjih odluka je bila i otići sa Brbom na jedan izlet i tamo voziti jedan krug sa njime. Ova novogodišnja odluka je otpala, jer je u međuvremenu Brba dobio otkaz na poslu i više ne mogu ostvariti ovaj novogodišnji plan.

U ostalom dijelu planovi se ostvaruju i 25. 3. idem na jedan predivan put sa biciklističkom ekipom i tome se neopisivo veselim.

Kako sam platio i prijevoz i smještaj mogu smatrati da je na meni malo se pripremiti za izazove koji me tamo čekaju, ali kako će ekipa biti savršena i kako će tamo biti moj dragi prijatelj Zupi apsolutno se ne brinem oko toga.

Naravno, kao kruna zadnjeg dana siječnja pao je i prvi paketich ride.

Trčanje

Ništa. Ne trčim. Neda mi se. Samo brzo hodam, ali ću se morati natjerati ako mislim koju trku uhvatiti u triatlonu ove godine.

Plivanje

A joj. Toga me je bilo najviše strah, ali se ispostavilo da nisam imao potrebe. Plivam vrlo redovito i iako sam u prvom mjesecu bio nekoliko dana prehlađen te iako sam bio na skijanju uspio sam ostvariti svoj mjesečni plan od 40 km.

Što se tiče plivanja uspio sam upasti na startnu listu za Bosphorus Samsung swimming race koja će se održati dana 20. 8. 2023. godine u Istanbulu na stazi duljine 7 km. To je utrka koja se pliva iz azijskog dijala Istanbula u europski i kada to isplivam biti ću prvi Hrvat koji je Europu spojio sa dva kontinenta (sa Afrikom – Gibraltar 2009. godine) i ova utrka sa Azijom.

To ostvarenje bit će za mene i kruna moje plivačke karijere, ali do tada imam puno duljina u bazenu preplivati.

Plan je polako dizati kilometražu te ću biti zadovoljan ako u 5. – 6. mjesecu ukupnu kilometražu podignem na nekih 60-70 km mjesečno.

Boks

Uf, luda stvar. Počeo sam trenirati boks i oduševio sam se. Mislim da ću u narednom periodu sve više i više vremena posvećivati boksu, jer doista to je plemenita vještina. Kako ne volim dizati tegove to sam uz boks počeo malo i raditi na snazi i izdržljivosti, jer tijekom ljeta će mi trebati kako za plivanje tako i za bicikl.

U konačnici svaki dan siječnja sam imao neku aktivnost i svaki dan sam popio šalicu čaja te sam svaki tjedan uživao u jednoj dobroj cigari tako da se držim zadanih ciljeva…barem u siječnju