7.1.17

AMEO - POWER BREATHER AMBASADOR



Kada sam prije ljeta dobio upit da li želim postati Ambasador AMEO - Power Breather disalice i istu testirati osjetio sam se počašćen, jer sam dobio priliku za testiranje revolucionarne stvari koju u svojim pripremama koriste brojni triatlonci kao npr. Jan Frodeno, Željka Šaban Miličić i dr., ali i naše mlade plivačke snage kao Nikola Obrovac ili Nikola Miljenić. 
Power breather disalica dolazi u koferčiću koji je vrlo praktičan i ne zauzima puno mjesta u plivačkoj torbi, a kako u koferu ima pregrade za samu disalicu to je sigurno da se u transportu disalica neće uništiti. Samo korištenje disalice znači i ograničeni unos kisika u pluča, a kada se ista koristi za malo jače plivanje tada Vas naprosto prisiljava da radite pravilno udisaj i izdisaj. Možda će u prvi trenutak biti prisutan osjećaj ograničenosti udaha ili lagana panika, ali to je samo dok se ne priviknete za njezino korištenje. Nakon toga treninzi postaju prava uživancija i jednostavno osjeća se kako širi pluča i kako Vas tjera na pravilan udisaj i izdisaj. 
To je svakako revolucionaran proizvod, ali ga ja ipak ne bih preporučio potpunim početnicima koji imaju problem sa disanjem dok plivaju, jer u slučaju da ne izdahnu u potpunosti mogli bi se "nagucati" vode, a što bi im pokvarilo užitak plivanja kao i užitak samog korištenja ove disalice.



Sama disalica vrlo lako se nosi i prilikom plivanja uopće ne smeta, jer se može učvrstiti sa plastičnim samostezajućom remenom.
Ova disalica je ozbiljno pomagalo kvalitetnijim plivačima koji će moći iskoristiti potpuni potencijal koji ona pruža, dok će sa sve ostale biti samo lijep rekvizit koji stoji pored bazena.
Ukoliko se odlučite na kupovinu ove disalice možete ju naručiti preko facebook stranice AMEO - PowerBreatherHrvatska.