11.9.17

GLINA - BICIKLISTIČKI MARATON + BRICK

DIO MOJE EKIPE IZ BK RODA (kumovi moji)
U životu triatlonaca vikend je rezerviran ili za odmor ili za trku ili za dugačak trening, a u mojem slučaju ovaj vikend je bio rezerviran za totalnu patnju. U subotu u jutro imao sam plivački trening (3,6 km za 57 min) i odmah poslije treninga morao sam odraditi obiteljsku dužnost, a to je berba grožđa u vinogradu Barbarinih roditelja. Da mi B ne prigovara, posao nosača grožđa shvatio sam dosta ozbiljno i energično sam držao monopol glavnog nosača. Naravno, da sam na kraju dana skoro pao u nesvijest od umora, ali što je to naspram veselja moje supruge taj dan, ali i u trenutku kada joj najavim da me neće biti skoro cijelu nedjelju.
Tako je bilo ove nedjelje gdje sam izišao iz kuće oko 9,30 sati u uputio se u Glinu na tradicionalni maraton koji organizira moj BK «Roda».  Duljina maraton je bilo 111 km i vozilo se na izuzetno tehnički zahtjevnoj stazi koja je imala sve što prava staze treba imati: ravnice, brdo, lagane uzbrdice.
Prvih sat vremena prosjek mi je bio 36,6 km/h, ali to mogu zahvaliti što sam vozio prvih 20-ak kilometara u grupi. Već na prvom brdo nastupilo je «otrežnjenje» kada sam otpao iz prve grupe i narednih 90-ak km vozio sam doslovno sam samcat. Iako je po trenerovom planu bila predviđena vožnja puno lakšim tempom i dosta kraća kakav bi to plan bio da se ponekad ne promijeni, a ja sam htio vidjeti koliko mogu jako tjerati u ovoj fazi fizičke spreme te sam doista stiskao koliko sam mogao tako da sam na kraju prosjek cijele vožnje imao 32,6 km/h, tj. cijeli maraton odvezao sam za 3h i 25min. Ono što me doista veseli je da sam nakon što sam ostao sam svaki sat neznatno dizao prosjek vožnje, odnosno bez obzira na konfiguraciju terena uspijevao sam zadržati isti tempo cijelu utrku iako je to vrlo teško kada voziš sam. Nakon odvežene utrke imao sam još kraći BRICK, tj. trčanje od 25 min i iako je bio plan da polako dižem tempo nisam mogao to učiniti, jer su me u zadnjoj preponi i loži počeli grčevi hvatati tako da sam držao jedan konstantan tempo od 5:40/km.
Nakon odrađenog treninga kratko sam se zadržao na gulašu u Glini i onako umoran, ali veseo zbog predivno ispunjene nedjelje došao sam svojoj dragoj i zajedno sa njom popio našu nedjelju zajedničku kavu. Možeš raditi što hoćeš i koliko dugo hoćeš, ali u nedjelju u 16,30 moraš biti doma na kavi !!

Analizirajući svoju vožnju imam samo jedan zaključak: moram još puuunooo raditi na biciklu. Dobro vozim, ali to nije niti približno kakav trebam biti. Dakle, coach sve znaš: ova zima je predviđena za duga i jaka stiskanja pedala. J
                                                Matko Josipović - mlada nada kluba i ja
                                                                           Bjuti i ja 
GARMIN PROFIL VOŽNJE