18.2.17

BLED - INTERNATIONAL WINTER SWIMMING CUP


Kažu da je veljača mjesec ljubavi. Kažu da je to i mjesec zaljubljenih. Ja se ne bih složio sa tom konstatacijom, jer ako nekoga voliš onda ga voliš uvijek i bezuvjetno. Tako i ja volim Bled. Volim ga u svako godišnje doba, ali nekako zimi mi je najljepši. Iako sam se na Bledu natjecao u 4 različita sporta (olimpijski triatlon, halfironman, daljinsko plivanje – Europsko prvenstvo i zimsko plivanje) upravo mi je zimsko plivanje najdraže.
Zadnje tri godine 3. vikend u veljači je rezerviran za Bled – International winter swimming cup.
Iako je ove godine plan bio da i Klara ide sa nama ona je u zadnji trenutak otkazala odlazak, jer je imala natjecanje u plivanju sa perajama koje se održavalo u Rijeci tako da smo samo Barbara i ja otišli na romantično-sportski vikend.
Kao i svih godina do sada natjecanje se održava ispred hotela Grand te je ove godine temperatura zraka bila 4 stupnja, a vode 3,5 stupnja. Za razliku od prošle godine kada jezero nije bilo zaleđeno ove godine cijelo jezero se smrznulo tako da se nekoliko dana prije natjecanja moglo i klizati po jezeru. Ove godine organizator je razbio led na dijelu jezera gdje se održavalo natjecanje tako da je ugođaj bio poseban, jer smo plivali u malom dijelu jezera dok je veliki dio bio zaleđen.
Pliva se 4 discipline i to 25 m slobodno, 25 m prsno, 50 m slobodno i 50 m prsno. Ja se kao i svake godine prijavljujem za sve 4 discipline čisto da mogu što više plivati i uživati u hladnoj vodi. Između disciplina organizator je omogućio «grijanje» u saunama hotela Grand.
Iako mi je rezultat u ovom slučaju nebitan, jer samo plivanje u ovakvom okruženju za mene je dobitak ove godine sam malo podbacio u odnosu na prošlogodišnji rezultat tako da sam osvojio srebro u 25 m slobodno te bronce u disciplinama 25 m prsno i 50 m prsno dok sam na 50 m slobodno bio četvrti.
Međutim, još jedno natjecanje upisano je u ovogodišnji kalendar utrka, a nakon utrke sa svojim navijačima Barbarom te šogorima Ivanom i Feđom te šogoricom Karolinom koji su došli iz Siska, odnosno iz Zagreba samo da me gledaju proveli smo ugodno vrijeme u zajedničkom ručku i šetnji.