27.2.17

#2 HALFMARATHON - SPLIT

"Nima Splita do Splita". Tako glasi jedna zabavna pjesma, ali i izuzetno dobro opisuje atmosferu u gradu tijekom Splitskog polumaratona. Splitski polumaraton meni je izuzetno draga utrka, jer je ovo prvi polumaraton u trkačkoj sezoni i u Splitu uvijek vidim puno sportskih prijatelja.  Ovogodišnji polumaraton mi je drugi na ovoj stazi, a na startu utrke bilo je preko 1500 natjecatelja iz cijelog svijeta. Iako je oko 8 sati izgledalo da će padati kiša ona cijelu trku nije pala te je vrijeme bilo idealno za trčanje. Temperatura ugodnih 15-16 C i poluoblačno vrijeme dobitna su kombinacija na ovoj izuzetno atraktivnoj i dinamičnoj stazi. Start je na samoj rivi i Marmontovom ulicom pored skulpture Grgura Ninskog trči se prema izlazu iz Splita gdje se penje na nadvožnjak i sa njega se vraća prema centru Grada. Staza vodi pored industrijske luke u ratnu bazu Lora te kao posebna atrakcija ulazi se u nogometni stadion Poljud gdje se na tartan stazi trči jedan krug te se izlaskom iz nogometnog stadion produžuje prema park - šumi Marjan i onda Zapadnom obalom prema cilju. 
I ova utrka kao i prošla za mene je bila trening utrka, jer sam tijekom svih 21 km ima zadani tempo trčanja pojedinih dionica. Krenuo sam vrlo sporo pokušavajući trčati u zadanom tempu iako je to bilo izuzetno teško s obzirom na broj trkača koji su pored mene prolazili i koji su me vukli da ubrzam. Međutim, ja volim plan, trener je taj koji ga definira, a moje je samo da ga odrađujem. Nakon početnih 6 km dogovor je da trčim određenu kilometražu u određenim tempo zonama, a što sam pokušao ostvariti.  U konačnici utrku sam završio sa vremenom 1:42:06 h ,a koje je nekoliko minuta sporije nego 2016. godine, ali s obzirom na plan utrke i da sam 1/3 utrke trčao izuzetno sporo ja sam zadovoljan. Ovom utrkom naučio sam neke stvari o sebi i svome tijelu tijekom utrke, a što će mi svakako koristiti u daljnim utrkama.
Trener je zadovoljan. :)
Moj plan 12/12 se polako ostvaruje, jer je ovo drugi uspješno završeni polumaraton u ovoj godini, a 19. 3. u Zagrebu start je 3. ovosezonskog polumaratona.

PRED START UTRKE

MOJI NAVIJAČI

SA MOJIM PRIJATELJEM JANEZOM MAROEVIĆEM - jednim od najboljih hrvatskih maratonaca i pobjednikom utrke za hrvatske trkače (ukupno 7.)


GARMIN CONNECT - PROFIL TRČANJA