4.12.17

BEOGRADSKI POLUMARATON

Bio je to ponovno predivan vikend u mojem životu u kojem su se ponovno spojili sport, putovanje i ugodno druženje sa prijateljima uz fantastičnu hranu. Stvari sam spakirao već u petak i to mi je uobičajena praksa kada idem na utrku. Uvijek stvari spremim dan ranije u auto kako se ne bi desilo da nešto ostane doma, a što će mi biti bitno za utrku. Pamtim situaciju kada je prije nekoliko godina Matija Luka sa «prijateljicom» išao u Beč na izlet. Spremio je stvari, stavio ih pored ulaznih vrata, ušao u auto i odvezli smo ga u Zagreb na autobus. Dolazimo na autobusni kolodvor, on otvara prtljažnik i viče mi da nema njegovog kofera. U pol 6 u jutro nije mi do smijeha i upućujem mu pogled koji je i nevjerica i smijeh i ljutnja. Doista, prtljažnik je prazan, a on ide za 20 min u Beč na put. Što sada? Ništa, spašavam situaciju na način da u trafici kupujemo četkicu za zube i kutiju «žvaka».  Vikend mu je bio fantastičan, jer kako reklama kaže «bitno je uživati, a za sve ostalo tu je mastercard».
Digli smo se dosta rano, jer sam htio što ranije doći u Beograd na «špicu». U hotelu smo bili nešto prije 10 sati, ostavljamo dečke u sobi i laganom šetnjom odlazimo na Knez Mihailovu. Nekako kroz godine Barbara i ja smo se navikli da ne mijenjamo neke rutine tako i ovaj put odlazimo na kavu u jedan kafić u kojem smo bili i prije nekoliko mjeseci kada sam se natjecao u poluironman utrci. Boom. Ulazimo u kafić, a kad tamo ekipa iz Siska. Pozdravljamo se i pijemo kavu kada po dogovoru dolazi Mihailo sa svojom obitelji. Ponovno kava i nakon određenog vremena odlazimo na šetnju prema tvrđavi Kalemegdan. Nismo niti zakoračili na Knez Mihailovu kada vidim ponovno poznato lice. On se diže sa stolice, idemo si u susret, grlimo se i smijemo, a Mihailu i njegovoj supruzi upitnici oko glave. Tko je to? S kime se on grli? Čovjek dođe u Beograd i na dvadeset koraka se grli i pozdravlja. Objašnjavam im da je to jedan moj dobar prijatelj iz Skradina. Subotu poslije podne proveli smo u šetnji i predivnom ručku u restoranu zvanom «Manufaktura» (ocjena 5+ za sve: ambijent, poslugu, hranu). Nakon ručka lagana šetnja prema hotelu i odmor pred trku.
Nedjelja je svanula u kiši i laganom snijegu, a to je bilo i prema vremenskoj prognozi. Jbt, ovi Norvežani nikako da fulaju vremensku prognozu. Međutim, ono što te ne uništi to te ojača i pripremam opremu za utrku, a to su moje Brooks Ravenna 8 tenisice i Brooks kratka majica koju sam obukao na prsluk za trčanje.
Ovo je bilo predivno, ali baš predivno trčanje ili kako Mihailo voli reći «opušteno» trčanje. S obzirom da je ovo bila utrka u kojoj nisam imao bilo kakav imperativ vremena već samo da uživam i da odradim trening duljine te da uhvatim još jedan polumaraton ove godine nisam se opterećivao prolaznim vremenima. Trčali smo baš po guštu i osmijeh mi nije silazio sa lica pri čemu smo pričali i gledali okolne zgrade za koje mi je Mihailo objašnjavao što se u njima nalazi. On mi je u razgovoru stavio jednu fantastičnu «bubicu» u uho što se tiče trčanja i utrka tako da mi nema druge nego ovu ideju detaljnije razraditi (čitaj: staviti je na bucket list utrka). O kakvom se opuštenom trčanju radi vidi se i u činjenici da sam po prvi puta od kada se natječem na utrku ponio mobitel kojim sam se slikao tijekom trčanja tako da bi svakako i vrijeme utrke bilo bez toga nešto brže. Ali, tko u zadnjoj utrci u sezoni gleda vrijeme utrke. Vrijeme na cilju je bilo 1:48 h, tempo trčanja 5:07 min/km i ono što je bitno je da sam se osjećao kada da sam došao iz jedne malo dulje šetnje. Nikakav umor, nikakvi bolovi u bilo kojem dijelu tijela te je ovo znak da se trenažni proces odvija po planu i da ću u ovoj sezoni (2018.) biti puno bolji.
Nakon utrke već po tradiciji odlazimo kod njega na ručak i nakon ručka opušteno i zadovoljno vozimo se ka Sisku veseli što je još jedan vikend predivno i opušteno protekao. U Sisak dolazimo oko 19 sati i još uvijek imamo vremena uživati u toplini doma.

GARMIN PROFIL TRČANJA