30.4.23

Bratislava ili romantično putovanje sa Kraljicom


Prije nekoliko godina Kraljica i ja smo odlučili da barem jedan vikend u godini ostavimo za sebe. Sami bez djece i redovnih situacija u kojima se nalazimo. Taj vikend obično iskoristimo za jedno putovanje u kojem se baš onako kako treba biti posvetimo jedno drugome. Puno šetnje, razgovora, dobrog pića, jela, i .. svega ostaloga. I nemamo grižnju savjesti, jer smo djecu ostavili doma. Iako najviše volimo putovati svi četvoro zajedno. Kako smo zadnjih tri godine propustili te naše zajedničke vikende zbog covida, potresa pa obnove kuće nakon potresa i stresa u kojemu sam bio s obzirom na cjelokupnu situaciju ove godine smo odlučili ponovno „uhvatiti uzde“ i krenuti putovati. Prvi naš zajednički vikend bio je u Bratislavi. Iako je ona od Siska udaljena 4 i pol sata lagane vožnje uopće mi nije jasno kako sam ju do sada propustio posjetiti.

Obično Kraljici ne kažem kamo idemo pa je tako bilo i ovaj put. S obzirom da smo išli od petka do nedjelje znala je da idemo negdje blizu, a kako nisam bio niti u Bratislavi niti u Budimpešti ona je naslućivala da se radi o jednoj od te dvije lokacije, a o kojoj točno nije znala do trenutka samog polaska. 

S obzirom na ono što sam do sada prošao sa ekipom na biciklu i ono što imam u planu, jedan frend me zeza da se ovi vikendi tretiraju kao „kažnjenički“. 

Ali niti taj vikend nije protekao bez bicikla.U našim životima, sve se nekako vrti oko sporta i jednostavno to je tako. Na putu smo stali na kratak shopping da malo razveselim Kraljicu, a onda prije odlaska u hotel otišli smo na kavu u sjedište Isadore biciklističke opreme. Tamo smo popili kavicu, ja sam uživao gledajući opremu i dizajnere kako dizajniraju biciklističku odjeću, a u jednom trenutku pridružio nam se i vlasnik branda pa sam proveo nekoliko minuta u razgovoru sa njime. 

CEO Isadore Martin Velits

Nakon toga, smo baš uživali dva dana i napunili baterije sa naredni period i za nova iskušenja koja nas očekuju do novog putovanja.

Baš nas je očarala Bratislava. Predivan spoj stare tradiocionalne arhitekture u koju je uklopljena potpuno moderna arhitektura tako da su od grada napravili predivan spoj starog i novog. Sam centar grada je predivan sa puno lokala, caffe barova i restorana. Baš nam je bilo lijepo i to je grad u koji bi se htio ponovno vratiti.

A iskreno imali smo imali peh. Odnosno, ja sam fulao vikend (sad će me Kraljica ubiti ) . Naime, tjedan kasnije u Bratislavi se održavala biciklistička utrka. Možda sam se trebao strpiti do toga vikenda, ali vjerujem da bi onda doveo brak u pitanje. I sve ostalo što je u početku bloga opisano iza riječi „jela…“