31.5.19

MOJE IGRAČKE. MOJI SNOVI.

Svi moji bicikli imaju ime. Možda je to čudno ili nastrano, ali je tako. Svaki muškarac voli igračke, a moji bicikli su moje igračke. Oni me ispunjavaju i čine sretnime. Ono što nikada, ali nikada ne radim su popravci  ili sređivanje bicikala. Ja samo vozim. Sve ostalo rade moji prijatelji i serviseri iz Alpha bike shop-a u Sisku i na tome sam im zahvalan. Kada sam kod njih šalimo se da sam ja veći profesionalac od profesionalaca, jer čak niti ne pumpam gume. A zašto bi? Tu su moji dečki kojima je to posao i to odlično rade. Ali, krenimo redom:
Sasvim normalan dan u Alpha Bike Shopu
CESTOVNI: «BJUTI» - Cervelo S3, di2 Ultegra, HED kotači, Quarq powermetar
Moja Bjuti. Nakon Fuji Ruboix, Williera Triestine ona je moj treći cestovni bajk. Ovo je izuzetno povozan i brz bajk s kojime baš uživam. Ovo je i bajk s kojim sam 2016. godine kao prvi Hrvat (i za sada jedini) završio extreme ironman (Austria extreme ironman). Kada sam se prošle godine prijavio za Klagenfurt ironman bio sam u nedoumici da li nastupiti sa TT ili sa Bjuti. Odluka je pala na Bjuti tako da ovaj bajk u svojoj povijesti ima završena 2 ironmana. Puno biciklističkih utrka smo prošli, pa čak 2-3 puta i pali, ali to je ljubav.

TT: «Beast» - Canyon Speedmax CF 8.0, Ultegra, Swissside Hadron 800 mm kotači
Ime govori sve. Brz, opasan bicikl s kojime sam završio 2017. godine Ironman Venezia i puno halfironman utrka. Ovo je brz «radni stroj» koji vozim većinom na utrkama. Jednostavno kada sjednem na njega sve zaboravim i postajemo jedno. Stroj koji grabi naprijed. 

MTB: «Branko Kockica» Cube Reaction C62 carbon frame
Ime bicikla je prijevod sa engleskog jezika. Kada sam prošle godine bio u Austriji na hiking-u vidio sam puno biciklista koji po brdima voze mtb. To je i bila ideja kada sam odlučio kupiti ovaj bicikl. Jake i kratke vožnje po brdima za nabijanje snage koja će se «raspodijeliti» na cestovnim biciklima.  


FIXIE made by Re.Cycles 
Svaki biciklist sanja o fixie biciklu. Kada smo se prije 5 godina uselili u novu kuću znao sam da će u Matijinoj sobi na zidu stajati jedan fixie. Kada sam ga naručio jedini uvjet je bio da rama ima priču. Sve ostalo sam prepustio Goranu, a o kakvoj ljepoti se radi vidi se na fotki. Sve je na tom bicikl napravljeno sa ljubavi i sa mjerom, a posebni «štih» daje legendarno Brooks B17 sjedalo.
Cilowas a Swissmanufacturer of bicyclesthat filed for bankruptcyin 2002. The bicycles were produced on the shores of Lake Genevain Romanel-sur-Lausannein the Vaudcanton.
"Cilo" is an acronymfor Charles Jan Lausanne-Oron. The abbreviation of the name from the manufacturer "Jan" was transformed in "i" for pronunciation purpose in French. "Lausanne-Oron" refers to a holding in Lausanne, associated to the industrialisation of the city at the turn of the 20th century.
Hans Knechtbecame world champion in 1946 riding a Cilo bicycle; other notable riders include Beat Breu,Daniel Gisiger, Hugo Koblet, and Tony Rominger.
Cilo co-sponsored the cycling team Cilo–Aufinawith Aufina from 1980 to 1986, and then with Atariand Ciclolineain 1992.


CESTOVNI: «Mr. Ribble» - Ribble Endurance 725, Shimano 105 R7000
Ovo je zadnja moja igračka s kojom se vraćam korijenima, jer je rama napravljena od čelika (Reynolds steel frame). Ovo je bicikl koji sam si kupio za duge i lagane vožnje. Iako je težak 12 kg (XL veličina) ona mu ne smeta da sa njime uživam u svakom kilometru. Ovo nije «napucan» bicikl skupom opremom, jer je ideja bila pojednostaviti sve i jednostavno uživati u vožnji.

Da li vi sanjate vaše bicikle? Ja da, ali bez obzira kakav bajk imate nemojte se opterećivati s time. Uvijek će biti boljih, opremljenijih, ali to nikako neće povećati radost vožnje. Zato samo vozite i uživajte.