17.6.16

HRVATSKA - MOJA DOMOVINA


Ponukan nemilim događajem koji se dogodio na nogometnoj utakmici na Europskom prvenstvu u Francuskoj u utakmici između Hrvatske  i Češke kada je određena grupa bacila bengalke i petarde na nogometni teren pri vodstvu Hrvatske od 2:1 osjećam potrebu izraziti svoje osjećaje.
Ponosan sam HRVAT. Možda preponosan i kao sportaš koji je nastupao na brojnim utrkama širom svijeta sa ponosom sam nosio i širio barjak Lijepe Naše. Cijenim druge narode, imam prijatelje svih vjeroispovijesti i državljanstva i zbog toga sam sebe smatram bogatim čovjekom. Duhovno bogatim. Nikada me nitko nije povrijedio kao danas ta grupa osoba za koje ne mogu u hrvatskom jeziku naći toliko malu, beznačajnu, nebitnu riječ kojima bi ih opisao. Oni su za mene TO. TO je meni pljunulo u lice i to boli. Ali nije samo meni pljunulo u lice već je pljunulo u lice i tisućama mrtvih branitelja, roditeljima koji su izgubili djecu, djeci koja su izgubila roditelje, ranjenima i svima onima koji su na bilo koji način dali svoju žrtvu za našu Domovinu.
Neprijatelja cijeniš. Neprijatelja moraš poštivati. Neprijatelj se nalazi na suprotnoj strani od tebe i znaš od kuda opasnost dolazi.
Ovo je nešto gore od neprijatelja. Ovo je "peta kolona" koja te napadne mučki sa leđa kada ti je najbolje. Takve osobe su izdajice Domovine. Izdajice Domovine zaslužuju najgoru moguću osudu. Svoju djecu odgajam da su ponosni na svoje porijeklo i Domovinu. Da gdje god da idu da nose barjak i da su ponosni na svoju Domovinu te da prilikom svojih natjecanja daju sve od sebe, čak i nešto više. To je najmanje što ja i oni možemo učiniti kako bi pronosili naše boje, naše kockice. 

ŠABAC 2006. - Plivački maraton Jarak - Šabac

 UAE - Ajman - 2007- Utrka Svjetskog kupa na 10 km

Bled 2007 - Europsko veteransko prvenstvo u daljinskom plivanju

Cadiz - 2009 - Europsko veteransko prvenstvo u daljinskom plivanju, dan poslije isplivanog Gibraltara

Madžarska 2014 - Europsko Juniorsko prvenstvo u daljinskom plivanju