15.7.16

TRENING


Danas je prvi "radni dan" za naše plivače. Jutro je počelo sa treningom u bazenu, a završava sa treningom na trkalištu. S obzirom da slike govore više od riječi ovaj post neću iskoristiti da nešto posebno pišem već ću postati nekoliko fotografija.

Dolazak na bazen:


Naše plivačice: Petra Mijić i Antonija Buličić:



Anita i Slaven Šitić:


Susret dviju trenerskih legendi: Slaven Šitić i Nikos Gemelos:

Stara poslovica kaže "najteže je biti prorok u svojoj zemlji",a koja se može primijeniti i u odnosu na Slavena. Slavena poznajem preko 10 godina i od tada svake godine redovno se susrećemo na brojnim plivalištima u RH i izvan granica Lijepe Naše. Svaki put svjedočim poštovanju i ugledu koji Slaven ima pred ostalim trenerima. Niti jedan trener nije prošao pred Slavena, a da mu nije pružio ruku i barem u par rečenica stao i sa njime popričao. Međutim, dok je taj ugled u svijetu rezultat predanosti sportu, znanju, karizmi to sve ovo nije prepoznato na adekvatan način u našoj Domovini. Naravno, to govori u "njima" koji nisu nikada prešli granicu i otišli na jednu trku i vidjeli kako se to radi u drugim državama. I dok je to tako Slaven će i dalje imati poštovanje ostalih trenera.

Nikosa Gemelosa upoznao sam negdje 2006. ili 2007. godine na utrkama Svjetskog kupa u Hong Kongu i Singaporeu. Od tada redovno komuniciramo i na natjecanjima razmijenimo koju ideju. Nikos je jedan od najboljih svjetskih trenera i njegovom plivaču Spiros Gianniotisu koji je nedavno navršio 36. godina Rio će biti 4. Olimpijske igre. Kao što je Nikos svjetska trenerska legenda daljinskog plivanja to je i Spiros plivačka legenda koji je u daljinskom plivanju osvojio sve što se osvojiti moglo.















Djelić atmosfere sa treninga:










Braća "Smogovci"

Duje, Šito i pingvin "Žarko"


Nema komentara:

Objavi komentar